Ξεκούραστο στην οδήγηση και πάνω από όλα ασφαλές!

Ένα σωστά ευθυγραμμισμένο αυτοκίνητο είναι αρκετά πιο ξεκούραστο στην οδήγηση και πάνω από όλα ασφαλές.

Στην Πέτρος Παρασκευάς Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο και ακριβή μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και την γνώση, προκειμένου να έχουμε 100% επιτυχία στην  Ζυγοστάθμιση και την Ευθυγράμμιση της Mercedes-Benz σας. Και εσείς, να απολαμβάνετε κορυφαία ασφάλεια και απόδοση στην οδήγηση!

Ζυγοστάθμιση τροχών: Όταν η μάζα του τροχού δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη κατά μήκος της περιφέρειάς του, κατά την κίνηση του οχήματος δημιουργούνται ταλαντώσεις. Οι ταλαντώσεις αυτές μεταφέρονται στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης. Συνέπεια αυτού είναι σε κάποιο εύρος ταχυτήτων να δημιουργείται τρέμουλο (κοσκίνισμα) στο τιμόνι ή και σε όλο το αμάξωμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανομοιομορφία, τόσο εντονότερο και σε μικρότερη ταχύτητα εμφανιζόμενο είναι το τρέμουλο. Πέρα από τη δυσφορία που προκαλεί αυτό στους επιβαίνοντες, προκαλεί λόγω των συνεχών ταλαντώσεων και αυξημένη φθορά στα μηχανικά μέρη και στους συνδέσμους στο σύστημα του αυτοκινήτου, καθώς επίσης και αυξημένη και ανομοιόμορφη φθορά στα ελαστικά. 

Ευθυγράμμιση τροχών: Ο σωστός έλεγχος αλλά και η ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου αποτελεί πολύ σημαντική υπόθεση για μας, γιατί με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ευθεία πορεία του οχήματος σας, χωρίς να υπάρχουν αποκλίσεις χαρίζοντας σας την ασφάλεια που απαιτεί μια Mercedes Benz. Η ευθυγράμμιση του μπροστινού συστήματος του αυτοκινήτου είναι ένας από τους τρεις σημαντικότερους παράγοντες της ασφαλούς οδήγησης. (Οι άλλοι δύο είναι το σύστημα πέδησης και η ποιότητα των ελαστικών). Ο κάθε τροχός πρέπει να πατάει με συγκεκριμένο τρόπο, σχηματίζοντας δηλαδή δεδομένες γωνίες ως προς το οριζόντιο επίπεδο, τον άλλο τροχό του ιδίου άξονα και ως προς το αμάξωμα. Οι κυριότερες γωνίες είναι η Camber (Κάμπερ), η Caster (Κάστερ) και η σύγκλιση (Toe). Τα όρια αυτών των γωνιών είναι καθορισμένα διαφορετικά και ανάλογα με το μοντέλο Mercedes-Benz που διαθέτετε. Η ευθυγράμμιση του πίσω συστήματος παίζει και αυτή σημαντικό ρόλο στη σωστή οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Αποκλίσεις από τις προβλεπόμενες τιμές στη γωνία Camber έχουν σαν συνέπειες μείωση της ευστάθειας του αυτοκινήτου και ανομοιόμορφη φθορά στην εσωτερική και εξωτερική πλευρά των ελαστικών. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η ευθυγράμμιση συντελεί και στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Πατρ. Γρηγορίου Ε' 48-50
16674 Γλυφάδα
Τηλ: 210 8948626, 29
Fax: 210 8941856

© 2015 Πέτρος Παρασκευάς
Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής Mercedes-Benz

43

χρόνια φροντίδας
Π.Παρασκευάς 
Back to Top